Lijfrente OpbouwRekening

De variabel rente is momenteel 2,65%.

Met de Lijfrente OpbouwRekening spaart u voor een aanvulling op uw pensioen. Uw inleg is in bepaalde gevallen bij uw aangifte inkomstenbelasting aftrekbaar. U kunt op ieder moment geld storten en u bepaalt zelf of u spaart, belegt of allebei. Na de opbouwperiode zorgt u met het bedrag dat u heeft opgebouwd voor een lijfrente-uitkering.

Hoe werkt het?

U opent eerst een Lijfrente Opbouwrekening. Op deze geblokkeerde spaarrekening met een variabele rente gaat u sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Na het openen van de rekening kunt u ervoor kiezen om te beleggen. Een combinatie van sparen en beleggen is ook mogelijk.

Bij de lijfrentespaarrekening met variabele rente kan de rente wijzigen. Wilt u een vaste rente? Dat kan met de LijfrenteDeposito’s. U spreekt vooraf een looptijd af en krijgt voor die looptijd een vaste rente. Hierbij geldt het rentepercentage op het moment dat uw inleg is ontvangen.

-
Met de Lijfrente OpbouwRekening kunt u op elk moment kiezen voor beleggen. U maakt een keuze uit een groot aantal SNS- en duurzame ASN-fondsen.
Het bedrag dat u jaarlijks inlegt, kunt u aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Als particulier kunt u maximaal uw jaarruimte plus de eventuele reserveringsruimte sparen. Op de website van de Belastingdienst kunt u uitrekenen wat uw jaar- en reserveringsruimte is. U betaalt pas belasting als u het geld uitgekeerd krijgt. Omdat veel mensen vanaf hun 65e in een lager belastingtarief vallen, betaalt u mogelijk minder belasting.
-
Geen kosten over de storting, beleggingstransactie of opname.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

button link=”http://www.reaal.nl/lijfrente/lijfrente-opbouwrekening” color=”silver” newwindow=”yes”]Rentetarieven looptijden[/button]Opbouwkapitaal berekenenAdviesgesprek aanvragen