AanvullendPensioen SpaarRekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 4,20%.

Met de AanvullendPensioen SpaarRekening spaart u voor een aanvulling op uw pensioen. De inleg mag u, bij aantoonbaar pensioentekort, aftrekken van uw belastbaar inkomen. U bent verplicht om met het vermogen een lijfrente-uitkering aan te kopen. Over de lijfrente-uitkeringen betaalt u belasting.

Over het tegoed ontvangt u een variabele rente van momenteel 2,55%. Wanneer u meer zekerheid wilt over de rentevergoeding, kunt u (een deel van) het saldo doorstorten in een lijfrentedeposito met een vaste rente. De looptijden van een deposito variëren van 1 tot maximaal 20 jaar.

Met de AanvullendPensioen SpaarRekening spaart u voor uw pensioen (minimale inleg € 50,- per maand of € 600,- per jaar. Maximale totale inleg € 100.000,-). Over het tegoed ontvangt u een variabele rente*.
Omdat u het vermogen opbouwt om later uw pensioen mee aan te vullen, betaalt u over het opgebouwde vermogen geen vermogensrendementsheffing. De inleg mag u, bij aantoonbaar pensioentekort, aftrekken van uw belastbaar inkomen. U bent verplicht om met het vermogen een lijfrente-uitkering aan te kopen. Lijfrente-uitkeringen zijn periodieke uitkeringen als aanvulling op uw pensioen. De periodieke uitkeringen moeten uiterlijk ingaan in het kalenderjaar waarin u de 70-jarige leeftijd bereikt. Over de lijfrente-uitkeringen betaalt u belasting.
Bij de AanvullendPensioen SpaarRekening geldt dat bij overlijden het opgebouwde tegoed voor 100% ten goede komt aan de erfgenamen. Voor de nalatenschap gelden de regels van het successierecht.
Voor advies en service, de distributie en het beheer van dit product worden kosten gemaakt. Al deze kosten zijn verwerkt in het rentepercentage dat aan u wordt vergoed. U ontvangt hiervoor dus niet apart een rekening. De kosten worden uitgelegd in de offerte.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenBrochure aanvragenAdviseur zoeken