AEGON Garantie Inkomen

 

U heeft een kapitaal beschikbaar of u heeft via uw lijfrenteverzekering op fiscaal vriendelijke wijze kapitaal opgebouwd. Binnenkort wilt u gaan genieten van het opgebouwde bedrag. Hoe? Voor u is nu het plezierige moment aangebroken om enkele belangrijke beslissingen te nemen over uw (extra) inkomen voor de komende jaren.
Uw vrijkomende lijfrentekapitaal
U kunt – binnen de fiscale mogelijkheden – kiezen voor een levenslange of tijdelijke uitkering. U bepaalt dit vooraf. Daarnaast geeft u aan of u per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar een vast bedrag wilt ontvangen.
Hebt u met uw lijfrenteverzekering geprofiteerd van belastingaftrek? Dan is AEGON wettelijk verplicht om loonheffing en de inkomensafhankelijke premie Zorgverzekeringswet in te houden op uw uitkering. Maar er zijn ook uitzonderingen. Uw adviseur helpt u op fiscaal gebied graag verder.
Bij uw overlijden kan de uitkering worden overgedragen aan uw partner. U kunt ervoor kiezen om bij uw overlijden de vervolguitkering voor uw partner lager vast te stellen. Hierdoor kan de uitkering zolang u leeft hoger worden vastgesteld. Uw adviseur bespreekt graag de mogelijkheden met u.
Alle kosten die bij aanvang en gedurende de looptijd worden berekend zijn verwerkt in uw periodieke uitkeringen. U betaalt achteraf dus niets extra’s.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

AEGON Lijfrente calculatorAfspraak maken