AEGON Lijfrente Rekening

De rente is in alle gevallen maar liefst 2,60%.

De AEGON Lijfrenterekening is een geblokkeerde bankrekening waarop u kunt kiezen voor sparen, beleggen of een combinatie daarvan. Het bedrag zet u aan het eind van de looptijd om in een aanvulling op uw pensioen. Dit heet een lijfrente-uitkering. U opent een nieuwe rekening om zo het bedrag op uw bankrekening te ontvangen.  Het mooie is dat u geen belasting betaalt over het bedrag dat op uw AEGON Lijfrenterekening staat. U betaalt pas belasting als u het bedrag  op uw bankrekening ontvangt.
U mag zelf bepalen hoeveel u op welk moment wilt inleggen.

De stortingen die u doet op de AEGON Lijfrenterekening kunt u aftrekken van de belasting. Dit trekt u af van uw inkomen in box 1. Het bedrag dat u mag aftrekken is niet voor iedereen gelijk; dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Ook kan dit bedrag van jaar tot jaar veranderen. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te weten wat dat bedrag voor u is. Uw adviseur kan u hierbij helpen.

Het bedrag dat u opbouwt met de AEGON Lijfrenterekening mag u niet gebruiken voor een ander doel dan voor het aankopen van een maandelijkse of jaarlijkse uitkering. Het is belangrijk dat u uiterlijk in het kalenderjaar waarin u 70 jaar wordt, het bedrag omzet in een maandelijkse of jaarlijkse uitkering. Deze voorwaarden zijn opgesteld door de Belastingdienst.

-
Als u ervoor kiest om alleen te sparen dan betaalt u geen kosten. Kiest u voor beleggen? Dan betaalt u een percentage doorlopende kosten, afhankelijk van uw gekozen beleggingsfonds. U betaalt geen aan- en verkoopkosten voor de beleggingsfondsen. De rente is variabel en kan op dagbasis wijzigen.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenBereken uw lijfrenteAfspraak maken