Direct Ingaande Lijfrente

 

Uw lijfrentekapitaal komt vrij en dat wilt u inzetten om uw inkomenspositie te verbeteren. U wilt regelmatige inkomsten, maar wel op de manier die past bij uw wensen en behoeften. En u wilt garanties, want uw financiële ruimte zet u niet op het spel. Met de Allianz Direct Ingaande Lijfrente zet u uw lijfrentekapitaal eenvoudig om in een gegarandeerde periodieke uitkering. U weet direct vanaf de start welke uitkering u zult ontvangen en hoe lang.
De minimale leeftijd voor de Allianz Direct Ingaande Lijfrente is 18 jaar. Bij een gouden handdruk geldt een maximum startleeftijd van 65 jaar, in andere gevallen is dat 70 jaar. De eenmalige inleg (koopsom) is minimaal 10.000 euro.
Als u uw kapitaal omzet in een Allianz Design Direct Ingaande Lijfrente, bepaalt u zelf, binnen de fiscale grenzen, de looptijd en de uitkeringstermijn van uw lijfrente. De Allianz Design Direct Ingaande Lijfrente biedt de mogelijkheid om een tijdelijke of levenslange uitkering af te sluiten
Bij het opbouwen van uw lijfrentekapitaal waren de premies fiscaal aftrekbaar. Nu uw lijfrente inkomsten gaat opleveren, horen de uitkeringen bij uw belastbaar inkomen in Box 1. Allianz houdt de verschuldigde premies en belastingen al voor u in bij de uitkering.
Allianz Design Direct Ingaande Lijfrente biedt u tevens een aantal mogelijkheden om uw partner verzorgd achter te laten, mocht u komen te overlijden. Bij de garantierente kan uw partnerdan maximaal 70% van de oorspronkelijke uitkering blijven ontvangen.
Er worden geen eenmalige poliskosten in rekening gebracht. U betaalt wel administratiekosten. Die verschillen per uitkeringsperiode. De administratiekosten bedragen bij uitkering per jaar 5 euro, halfjaar 5,25 euro, kwartaal 5,50 euro, maand 6 euro.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Afspraak maken