ASR Direct Ingaande Garantielijfrente

 

Wilt u uw pensioenuitkering aanvullen? Met de Direct ingaande garantielijfrente van ASR bent u verzekerd van een vaste periodieke uitkering. Dat geeft extra zekerheid en meer financiële armslag.

Voordelen Direct ingaande garantielijfrente

  • Gegarandeerde aanvulling op uw pensioen
  • De hoogte van uw periodieke uitkering staat vast
  • De uitkering kan overgaan op uw partner
  • Bepaal zelf de periode van uitbetaling: per maand, kwartaal, halfjaar of jaar
  • Kies tussen een tijdelijke en levenslange uitkering
-
U kunt kiezen tussen een tijdelijke en levenslange uitkering.
De lijfrente uitkeringen zijn belast in box 1. Bovendien is ASR verplicht om loonheffing en een zorgverzekeringsb​ijdrage in te houden op de uitkeringen. U krijgt van ASR na afloop van elk jaar een jaaropgave, die u kunt gebruiken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Uiteraard kan uw verzekeringsadviseur u hier uitgebreid over informeren.

Hebt u de Direct ingaande garantielijfrente afgesloten op één leven, dan stopt uw uitkering bij overlijden. Wilt u graag dat ook uw nabestaanden profiteren van uw opgebouwde kapitaal?

  • Sluit dan de lijfrente af op twee levens. Uw uitkering gaat dan over op de tweede verzekerde, bijvoorbeeld uw partner.
  • Sluit eventueel een Contraverzekering af. Deze overlijdensrisicoverzekering keert uit als u beiden voor de einddatum van de lijfrenteverzekering overlijdt, zodat er geen vermogensverlies optreedt.
-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Bereken uw lijfrenteContact met adviseur