Direct Ingaande Lijfrente

 

Direct Ingaande Lijfrente van De Goudse is een lijfrenteverzekering die u voorziet van een tijdelijke of levenslange aanvulling op uw inkomen of pensioen. De Goudse Direct Ingaande Lijfrente biedt u de zekerheid van een gegarandeerde aanvulling op uw inkomen.

Aankoop lijfrente Het kapitaal dat u gebruikt om deze lijfrente aan te kopen, kan bijvoorbeeld afkomstig zijn uit:

  • Een uitkering van een opbouwende lijfrenteverzekering; ook als die bij een andere verzekeraar is afgesloten
  • Een ontslagvergoeding
  • Eigen middelen
u bepaalt zelf de hoogte van de inleg.

De looptijd van de lijfrente: tijdelijk of levenslang:

  • De levenslange lijfrente: u krijgt een uitkering zolang u leeft. Dit is — gunstig voor als u oud wordt;
  • De tijdelijke lijfrente: u krijgt een uitkering voor een paar jaar. Of de uitkering stopt als u overlijdt.
Regels over belastingen zijn erg belangrijk bij de direct ingaande lijfrente. Deze stellen vooral grenzen aan de looptijd en hoogte van de tijdelijke lijfrente. Dat betekent dat u de duur en hoogte van de uitkeringen niet helemaal zelf kunt kiezen.

Uw adviseur kan u informeren over de fiscale voordelen van Direct Ingaande Lijfrente en u helpen bij het maken van een keuze voor de lijfrente die voor u het beste uitpakt.

Bij beide soorten lijfrenten kunt u minder geld terugkrijgen dan u heeft ingelegd. Bijvoorbeeld als u overlijdt vlak nadat u de verzekering heeft afgesloten. U heeft dan nog niet zoveel uitkeringen gekregen. Hoe kunt u dit voorkomen? Daarvoor heeft u twee mogelijkheden:

– U spreekt af dat de uitkering overgaat op uw partner of nabestaanden. Hierdoor is de uitkering vanaf het begin wel lager. Voor de overgang kunt u ervoor kiezen dat de partner of nabestaanden dezelfde uitkering krijgen of een lagere.

– U sluit een overlijdensrisicoverzekering af. U betaalt daarvoor een extra premie.

Wat doet de verzekeraar met de premie? De verzekeraar gebruikt de premie:

1. voor de uitkering van de verzekering; 2. voor beheer- en administratiekosten; 3. eventueel om een vergoeding te betalen aan een verzekeringsadviseur voor zijn diensten en adviezen. Dit geldt als u de verzekering sluit via een verzekeringsadviseur. U kunt die vergoeding ook rechtstreeks aan uw verzekeringsadviseur betalen; de vergoeding maakt dan geen deel uit van de premie. Het advies van een verzekeringsadviseur is dus niet gratis.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Meer weten?