OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,45%.

U kunt direct profiteren van uw vrijkomende lijfrentekapitaal met de OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening . De OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee u gegarandeerde, periodieke uitkeringen ontvangt als aanvulling op uw pensioen.
Geen minimale inleg.
De uitkering geldt voor een bepaalde tijd
Op deze rekening zijn de voorwaarden van het huidige belastingregime van toepassing. Zie voor meer informatie over fiscale aspecten de brochure Direct Ingaande Lijfrente
Als u onverhoopt voor de einddatum overlijdt, dan krijgen uw nabestaanden het resterende lijfrentekapitaal beschikbaar in de vorm van een lijfrente-uitkering (pensioen).

Bloedverwantschap tussen personen ontstaat door geboorte, door afstamming van dezelfde voorvader, een erkenning, een gerechtelijke vaststelling van het vaderschap of adoptie.

De graad van bloedverwantschap wordt bepaald door het getal van de geboorte die de bloedverwantschap hebben veroorzaakt. Tussen ouders en kinderen bestaat dus bloedverwantschap in de eerste graad. Tussen grootouders en kinderen bestaat bloedverwantschap in de tweede graad. Tussen ooms en tantes enerzijds en hun neven en nichten anderzijds bestaat bloedverwantschap in de derde graad. Neven en nichten, zijnde de kinderen vangraad. ooms en tantes, zijn bloedverwanten in de vierde graad.

Aanverwantschap is de relatie tussen u en de bloedverwanten van uw echtgenoot of geregistreerd partner. Door het sluiten van een samenlevingscontract ontstaat geen aanverwantschap. De graad van aanverwantschap is gelijk aan de graad van bloedverwantschap van de uw echtgenoot of geregistreerd partner. Tussen vrouw en schoonouders bestaat dus een aanverwantschap in de eerste graad.

  • Aan het openen van een OHRA Direct Ingaande Lijfrenterekening zijn geen kosten verbonden.
  • Van iedere uitkering wordt 1 euro ingehouden voor de administratieve afhandeling van de wettelijke verplichte belastinginhouding.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenBereken uw pensioenAanvragen