Direct Ingaande Lijfrenteverzekering

 

Heeft u het geld nodig om van te leven? Bijvoorbeeld om de periode naar een nieuwe baan te overbruggen? Dan is de OHRA Direct Ingaande Lijfrenteverzekering de oplossing. Met deze verzekering ontvangt u periodieke uitkeringen naar keuze voor een bepaalde periode of levenslang.
De minimale inleg (koopsom) voor deze verzekering is € 2.000,-
-
Over deze lijfrente-uitkeringen betaalt u inkomstenbelasting. De uitkeringen vallen in box 1. U betaalt maximaal 52 procent belasting. Wij zijn wettelijk verplicht om loonbelasting in te houden op uw uitkeringen. Dit is vaak minder dan de loonbelasting die u betaalde voor uw pensioendatum. Dit komt doordat u na uw 65e in een lager tarief kunt vallen. Daarnaast houdt OHRA een inkomensafhankelijke bijdrage in voor de zorgverzekering. Ook deze inhouding moet OHRA afdragen aan de Belastingdienst.
Bij vroegtijdig overlijden van u en uw eventueel meeverzekerde partner komen de nog te ontvangen lijfrenteuitkeringen te vervallen. Uw nabestaanden kunnen dit vermogensverlies voorkomen door het afsluiten van de OHRA Contraverzekering.
Bij OHRA koopt u zelf uw verzekering, zonder hulp van een tussenpersoon of onafhankelijke adviseur. Wij maken dan ook geen vergelijking tussen onze eigen producten en die van andere verzekeraars. Wat we wel doen, is samen met u bekijken of onze verzekering past bij uw situatie en wensen bij een dergelijke verzekering. Tevens zullen wij u bij tussentijdse wijzigingen adviseren.

Is de verzekering eenmaal tot stand gekomen, dan heeft u zelf de verantwoordelijkheid in het beheren van uw verzekering. Wij raden u dan ook aan om veranderingen in uw persoonlijke situatie, die van invloed kunnen zijn op de verzekering, aan ons door te geven. In de koopsom van de OHRA Direct Ingaande Lijfrente zijn alle kosten opgenomen. Dus ook de kosten voor distributie, verkoop en advisering.

Het advies dat u krijgt is dus niet gratis, maar de kosten hiervan zijn verwerkt in de koopsom.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenBereken uw pensioenAanvragen