Direct Ingaande Rente

 

Als er geld vrijkomt uit uw rente- of pensioenverzekering, dan is het de bedoeling dat u daarvoor een direct ingaande rente koopt. Dit is een product dat per maand, kwartaal, halfjaar of jaar een bedrag uitkeert. Met de direct ingaande rente hebt u een gegarandeerde uitkering. Dit betekent dat u zeker bent van de hoogte van de bedragen die u krijgt.
U betaalt de Direct Ingaande Rente met de opgebouwde waarde uit uw lijfrenteverzekering of pensioenverzekering. Het bedrag moet minimaal 1.250 euro zijn.
U bepaalt zelf hoe lang de uitkering duurt: van één jaar tot de rest van uw leven.
-
U kunt de direct ingaande rente ook afsluiten voor u en uw partner samen. Als u dan overlijdt, krijgt uw partner een uitkering. Als u overlijdt, kunt u het geld ook aan bijvoorbeeld uw kinderen nalaten. Hiervoor sluit u dan een aparte verzekering af.

Wilt u het geld aan uw kinderen nalaten als u overlijdt? Dat kan alleen als het geld uit een lijfrenteverzekering komt. De waarde van de lijfrenteverzekering moet dan minimaal 25.000 euro zijn. Om ervoor te zorgen dat uw kinderen geen belasting over dit geld hoeven te betalen, moeten zij op hun eigen naam een aparte verzekering afsluiten. Dit is een contraverzekering. Zij moeten de koopsom voor de verzekering ook zelf betalen, maar u mag hen dit bedrag schenken.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Afspraak maken met een adviseur