Gouden Handdruk Groeirekening

De variabele rente is momenteel 1,90%.

Hebt u een ontslagvergoeding ontvangen? Dan kunt u die storten op de Delta Lloyd Gouden Handdruk Groeirekening. Het bedrag op de groeirekening wordt hoger door rente, winst op uw beleggingen, of allebei. Uw geld staat vast op deze rekening tegen een aantrekkelijke rente.

U kunt het bedrag van uw ontslagvergoeding gebruiken om te sparen op de Delta Lloyd Gouden Handdruk Groeirekening. U kunt het bedrag op deze rekening ook beleggen. Of u kiest voor een combinatie. Het maakt niet uit hoe groot uw ontslagvergoeding is.

Geen minimale inleg: u kunt elk bedrag storten.
Delta Lloyd Bank biedt een groot aantal beleggingsfondsen. Voor meer informatie over een van de beleggingsfondsen, maak u een keuze tussen:

Life Cycle fonds

Een Life Cycle fonds is een beleggingsfonds waarmee u vermogen kunt opbouwen voor een bepaald einddoel. Denk bijvoorbeeld aan de aflossing van uw hypotheek, aanvulling op uw pensioen, de studie van uw kinderen of een wereldreis. Via Delta Lloyd Bank kunt u beleggen in de Life Cycle fondsen van Robeco. Deze zijn genoemd naar het jaar waarin zij aflopen. U kiest een Life Cycle fonds met een einddatum die aansluit bij uw wensen.

Profielmixfondsen

Met profielmixfondsen beleggen we volgens bepaalde risicoprofielen. Die risicoprofielen lopen op van één (defensief, met een zeer laag risico) tot vijf (offensief, met een zeer hoog risico). Afhankelijk van het risicoprofiel, beleggen we meer of minder in bepaalde beleggingscategorieën: aandelen, obligaties, onroerend goed en liquiditeiten. Deze laatste categorie heeft het laagste risico en de eerste het hoogste.

Als u uw ontslagvergoeding op deze rekening laat overmaken, wordt er geen loonbelasting of premies volksverzekeringen ingehouden. Als de einddatum van de Gouden Handdruk Groeirekening is bereikt, moet u het geld op een uitkeringsrekening of in een -verzekering laten storten. Van die rekening of uit die verzekering wordt dan volgens afspraak geld overgemaakt op uw betaalrekening. Dit kan bijvoorbeeld elke maand zijn of elk kwartaal. Over het geld dat u dan krijgt, betaalt u wel belasting. Doordat u pas belasting betaalt als u het geld laat uitkeren, kan dit mogelijk fiscaal voordelig voor u zijn.
Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden de uitkering. Deze uitkering wordt in termijnen uitbetaald.
  • U kunt de Gouden Handdruk Groeirekening gratis openen
  • Storten op de Gouden Handdruk Groeirekening is gratis
  • Kijk voor de kosten voor beleggen in het Fonds- en Tarievenoverzicht

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenVoorbeeldberekeningBel mij terug