Gouden Handdruk Leefrekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,90%.

Met de Gouden Handdruk Leefrekening ontvangt u uw ontslagvergoeding in termijnen als aanvulling op uw inkomen of pensioen. Het geld staat op een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat u het geld niet zomaar kunt opnemen. De Gouden Handdruk Leefrekening is een vorm van banksparen.
  • U kunt een ontslagvergoeding voor misgelopen loon of misgelopen pensioen storten op de Gouden Handdruk Leefrekening. Vergoedingen voor overwerk, achterstallig loon of een vergoeding van vakantiedagen kunt u niet storten. Uw ex-werkgever, een advocaat of notaris kan de ontslagvergoeding overboeken naar de Gouden Handdruk Leefrekening.
  • De minimale overboeking is € 10.000,-.
De minimale looptijd is afhankelijk van uw leeftijd. De looptijd wordt vooraf vastgesteld. De uitkering moet uiterlijk starten in het jaar waarin u 65 jaar wordt.

  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing in box 3 over het tegoed op de Gouden Handdruk Leefrekening.
  • ABN AMRO houdt belasting en premies in op de uitkeringen en draagt deze af aan de Belastingdienst.
  • De Gouden Handdruk Leefrekening is een geblokkeerde spaarrekening. U kunt er dus niet zomaar geld van opnemen. Doet u dit wel, dan betaalt u hier belasting over. Bovendien betaalt u dan mogelijk revisierente aan de Belastingdienst. Voor kleinere bedragen hoeft u geen revisierente te betalen. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.
Als u overlijdt gaat het tegoed op de rekening naar uw nabestaanden. In het algemeen betekent dit dat zij de termijnen ontvangen waar u nog recht op had.
  • Op iedere uitkering die u ontvangt, houden wij € 2,20 in.
  • U betaalt € 150,- administratiekosten als u het tegoed van de Gouden Handdruk Leefrekening voor de einddatum overmaakt naar een andere bank of verzekeraar. Ook betaalt u dan mogelijk een vergoeding.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenLees de kenmerkenAfspraak maken