Gouden Handdruk Opbouw Rekening

De variabele rente is momenteel 2,00%.

Vanaf 1 januari 2010 is het mogelijk om uw gouden handdruk in een bankspaarvariant onder te brengen. De OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening is een geblokkeerde stamrechtspaarrekening van OHRA Bank.

U kunt hiermee uw periodieke uitkeringen uitstellen en met uw ontslagvergoeding eerst een kapitaal opbouwen. U kunt zowel beleggen in fondsen als sparen. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

-
Verantwoord beleggen met een specifiek doel: lifecycle fondsen.

Belegt u voor een specifiek doel dan wilt u graag dat het risico van uw beleggingen wordt afgebouwd naarmate de einddatum dichterbij komt. En dat naarmate de tijd  verstrijkt uw rendement veilig gesteld wordt. Dit kunt u eenvoudig regelen door te beleggen in een lifecycle fonds. U kunt een lifecycle fonds kiezen dat aansluit bij het moment dat u het opgebouwde kapitaal nodig hebt.

De beleggingen binnen een lifecycle fonds worden volledig beheerd door een fondsmanager. De fondsmanager zorgt ervoor dat het beleggingsrisico afneemt naarmate u dichter bij de einddatum komt. De fondsmanager houdt rekening met marktontwikkelingen en bouwt het risico gedurende de looptijd af. Zo zorgt de fondsmanager ervoor dat u vlak voor de einddatum geen grote risico’s meer neemt met het opgebouwde kapitaal. U hoeft hierdoor niet tussentijds uw beleggingen te switchen. Maar mocht u toch wensen tussentijds uit het fonds te stappen, dan kan dat zonder boeteregeling.

Meer inhoudelijke informatie over de lifecycle fondsen die OHRA Bank aanbiedt, vindt u in het Fonds en Tarievenoverzicht van OHRA.

Een ontslagvergoeding ziet de Belastingdienst als loon vanuit uw baan. Dat betekent dat u belasting betaalt over deze vergoeding. Kiest u ervoor om uw ontslagvergoeding ineens op uw eigen rekening te laten storten? Dan moet uw (ex-)werkgever loonbelasting en sociale premies inhouden. Die kunnen oplopen tot 52 procent (box 1) van de totale vergoeding. Van een ontslagvergoeding van € 50.000,- ontvangt u dan slechts € 24.000,-. Belasting betalen over periodieke uitkeringen.

OHRA biedt u een aantal aantrekkelijke oplossingen waarmee u de gevolgen hierboven vermijdt. U betaalt dan niet direct belasting over de gehele ontslagvergoeding. In plaats daarvan betaalt u belasting over periodieke uitkeringen die u later ontvangt. Hierover betaalt u dus wel belasting, maar u valt dan waarschijnlijk in een lager belastingtarief. Daarnaast houdt OHRA een inkomensafhankelijke bijdrage in voor de zorgverzekering. Dit ingehouden bedrag moet OHRA afdragen aan de Belastingdienst.

Komt u te overlijden? Dan beëindigen we de OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening. Uw nabestaanden krijgen dan het opgebouwde saldo. Andere nabestaanden ontvangen een eenmalige uitkering. Over alle uitkeringen wordt wel eerst belasting ingehouden.
  • Het openen van de OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening is kosteloos
  • U betaalt geen inlegkosten
  • Lage transactiekosten als u gaat beleggen

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenAanvragen