Gouden Handdruk Opbouwrekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,80%.

De Gouden Handdruk OpbouwRekening is een spaarrekening met een variabele rente. Dit betekent dat de rente gedurende de looptijd kan wijzigen. Maar u kunt ook kiezen voor deposito’s. Hierbij staat de hoogte van de rente tijdens de looptijd van het deposito vast.

Uw rente is afhankelijk van uw aanvraagdatum (de datum waarop REAAL Bancaire Diensten uw aanvraag ontvangt) en uw inlegdatum (de datum waarop uw inleg bij REAAL Bancaire Diensten binnenkomt).

Rentegarantie bij deposito’s

Wij bieden u standaard een zogenoemde rentegarantie. Nadat u het deposito heeft aangevraagd, kan de rente wijzigen. Met de rentegarantie geldt: uw rente is tot 30 dagen na uw aanvraag gegarandeerd. Als uw inleg binnen die 30 dagen na uw aanvraagdatum binnenkomt op uw Gouden Handdruk OpbouwRekening, dan ontvangt u de hogere rente van de aanvraagdatum. En is de rente op uw inlegdatum hoger dan op uw aanvraagdatum? Dan ontvangt u de hogere rente van uw inlegdatum. Komt uw inleg na deze 30 dagen binnen, dan geldt de rente van de inlegdatum.

Beleggen met de Gouden Handdruk OpbouwRekening

Met een Gouden Handdruk OpbouwRekening kunt u ook kiezen om te beleggen. U belegt dan zelfstandig. Dit betekent dat u vrij kunt kiezen uit de beleggingsfondsen van SNS Bank en ASN Bank zonder dat u hierbij advies van ons krijgt (onze dienstverlening is op basis van ‘Execution-Only’*). Op www.reaal.nl ziet u in welke fondsen u kunt beleggen. U betaalt geen aan- en verkoopkosten voor de beleggingsfondsen. Uw hele inleg wordt dus belegd. De kosten van de beleggingsfondsen zelf, verwerkt de fondsbeheerder in de koers.

De inleg is minimaal € 5.000,-.
Let op: omdat over uw gouden handdruk nog geen loon- of inkomstenbelasting is betaald, zijn de uitkeringen van de REAAL Gouden Handdruk UitkeringsRekening wel belast. Geld opnemen uit uw Gouden Handdruk OpbouwRekening heeft daarom fiscale gevolgen. Ga altijd eerst naar uw financieel adviseur voor advies.
Bij overlijden geldt dat het kapitaal toekomt aan uw erfgenamen. Zijn de erfgenamen uw (ex) partner of kinderen tot 30 jaar, dan moet het tegoed periodiek tot uitkering komen. Zijn uw (ex) partner of kinderen tot 30 jaar geen erfgenaam? Dan wordt het kapitaal onder inhouding van de wettelijke heffingen ineens uitgekeerd aan uw erfgenamen. Zij zijn hierover erfbelasting verschuldigd. Het geld komt altijd terecht bij de erfgenamen.
Over uw inleg betaalt u geen kosten. En wilt u wisselen van fonds? Of wisselen tussen beleggen en sparen? Alles is mogelijk. Ook hiervoor betaalt u geen kosten.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenOpbouwkapitaal berekenenAdviesgesprek aanvragen