Gouden Handdruk Opbouwrekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,90%.

De Gouden Handdruk Opbouwrekening is een bankspaarproduct. U kunt met belastingvoordeel vermogen opbouwen voor een aanvulling op uw inkomen of pensioen. U stort uw ontslagvergoeding op een geblokkeerde rekening. Dit betekent dat u het geld niet zomaar kunt opnemen. U kunt kiezen voor:

- sparen met een variabele rente en/of beleggen

- sparen met een vaste rente.

  • U kunt een ontslagvergoeding voor misgelopen loon of gederfd pensioen storten op de Gouden Handdruk Opbouwrekening. Vergoedingen voor overwerk, achterstallig loon en vakantiedagen kunt u niet storten. Uw ex-werkgever, advocaat of notaris kan de ontslagvergoeding overboeken naar de Gouden Handdruk Opbouwrekening.
  • De minimum inleg is € 10.000,-.
  • Uw ontslagvergoeding wordt zonder inhouding van belastingen en premies op de Gouden Handdruk Opbouwrekening gestort.
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing (in box 3) over het tegoed op de Gouden Handdruk Opbouwrekening.
  • U betaalt inkomstenbelasting op het moment dat u de uitkeringen ontvangt.
Als u overlijdt, gaat het tegoed op de rekening naar uw nabestaanden. Zij moeten het geld gebruiken voor de aankoop van uitkeringen in termijnen. Hiervoor kunnen zij bijvoorbeeld een Gouden Handdruk Leefrekening of een Lijfrente Garantie Polis afsluiten.
  • Als u kiest voor beleggen, zijn de beheerkosten verrekend in de koers die u voor de fondsen betaalt. U betaalt geen aan- en verkoopkosten.
  • U betaalt € 150,- administratiekosten als u het tegoed van de Gouden Handdruk Opbouwrekening overzet naar een andere bank of verzekeraar. Bij een vaste rente betaalt u dan mogelijk ook een vergoeding.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenLees de kenmerkenAfspraak maken