Gouden Handdruk Polis

De rente kan oplopen tot maar liefst 4,50%.

De Gouden Handdruk Polis is een slimme oplossing waarmee u voorkomt dat de belastingdienst meer van uw financiële vergoeding profiteert dan uzelf.

Aanvullend inkomen

Tot uw 65e kunt u de waarde van uw gouden handdruk gebruiken als aanvullend inkomen. Op elk moment kunt u geld opnemen, zowel het gehele kapitaal (depotwaarde) als een deel. Dit kan betekenen dat een deel van het geld in de polis blijft staan. Over dit deel krijgt u rendement bijgeschreven. Op uw 65e verjaardag wordt op basis van de resterende depotwaarde een direct ingaande lijfrente afgesloten.

Rendement

Zolang u het kapitaal niet wilt gebruiken voor de aankoop van een lijfrente, blijft uw geld belegd in een depot. De depotwaarde rendeert verder op de door u gekozen belegging of het garantierendement.

U laat uw bruto ontslagvergoeding in de polis storten
Zolang u uw kapitaal niet wilt gebruiken voor de aankoop van een periodieke uitkering, wordt uw geld in de polis belegd. U loopt dan wel beleggingsrisico, uw beleggingen kunnen meer maar ook minder waard worden. U kunt ook kiezen voor meer zekerheid (of zelfs garantie). Wat betreft de beleggingsmogelijkheden biedt de Gouden Handdruk Polis u alle vrijheid.
Wanneer u een gouden handdruk krijgt, heeft u verschillende mogelijkheden.

• U kunt het bedrag rechtstreeks aan uzelf laten uitkeren. Uw werkgever houdt dan eerst loonheffing in. Het netto bedrag dat overblijft, is voor u. Boven de fiscale vrijstelling betaalt u dan wel jaarlijks 1,2% vermogensrendementsheffing over uw nettokapitaal.

• Om te voorkomen dat u direct belasting moet betalen, kunt u het bruto bedrag laten overmaken naar een verzekeraar voor de aankoop van een periodieke uitkering. Die verzekering keert u periodiek een bedrag uit; over die uitkeringen betaalt u dan belasting. Zo spreidt u de belasting over uw gouden handdruk over een langere periode.

Wat gebeurt er met de verzekering als u overlijdt ? Dan is 90% van het geld (het opgebouwde vermogen) in uw Gouden Handdruk Polis voor uw partner of uw kinderen van 30 jaar en jonger.
-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Brochure downloadenAdviseur nodig?