ING Lijfrenteverzekering

 

De overheid en werkgevers bezuinigen op pensioenregelingen. Zelf voor uw pensioen sparen is daardoor steeds belangrijker. Pensioen opbouwen kan onder andere met een lijfrenteverzekering.

Kenmerken van een lijfrente

  • U weet precies welk bedrag u opbouwt
  • U profiteert van belastingvoordeel bij pensioenopbouw
  • U kunt arbeidsongeschiktheid en overlijden meeverzekeren
  • De kosten van een lijfrente zijn meestal hoger dan van banksparen
U kiest zelf een bedrag waar u mee wilt opbouwen.
U bepaalt zelf hoeveel jaren u inlegt.
Voor uw pensioen kunt u jaarlijks met belastingvoordeel een bedrag opzij leggen. Het bedrag dat u maximaal opzij mag leggen heet jaarruimte. Met het opgebouwde bedrag kunt u uw pensioentekort aanvullen.
Wilt u in geval van arbeidsongeschiktheid niet langer premie betalen? En zorgen dat uw pensioenopbouw doorgaat? Dat kan door premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid mee te verzekeren. U hoeft dan geen (of alleen een gedeelte van de) premie te betalen als u arbeidsongeschikt wordt. Als u met pensioen gaat keert de lijfrenteverzekering het bedrag uit wat u wilde opbouwen voor uw pensioen. U kunt ook regelen dat uw nabestaanden inkomen houden als u overlijdt.
-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Afspraak maken