ING Pensioenspaarrekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,80%.

Wilt u sparen voor uw oude dag? Dan kunt u met belastingvoordeel uw pensioen aanvullen met de Pensioenspaarrekening van de ING. U spaart tegen een aantrekkelijke vaste rente.

Voordelen Pensioenspaarrekening

  • U spaart met een aantrekkelijke vaste rente per inleg
  • Tot wel 3,80% per jaar voor een inleg met een looptijd van 20 jaar
  • U bepaalt zelf of en wanneer u wilt inleggen
  • U kunt de rekening zelf online afsluiten
  • U betaalt geen afsluit- of provisiekosten
  • U ziet uw rekening in Mijn ING (internetbankieren)
U kunt meteen bij het openen van de Pensioenspaarrekening een bedrag inleggen. Maar dit kan ook later. Bijvoorbeeld als u nog niet weet hoeveel jaarruimte of reserveringsruimte u heeft. Of als u de waarde van een bestaande lijfrentespaarrekening of -verzekering wilt inleggen.

U heeft 90 dagen de tijd om uw eerste inleg te doen. Als er dan geen geld op uw Pensioenspaarrekening staat, gaan we ervan uit dat u de rekening toch niet wilt openen. We heffen de rekening dan weer kosteloos op.

Als u spaart om uw pensioentekort aan te vullen, profiteert u mogelijk van belastingvoordeel. U mag uw inleg namelijk in uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken van uw inkomen. Ook betaalt u geen vermogensrendementsheffing over het saldo van uw Pensioenspaarrekening.

Wat is uw belastingvoordeel? U profiteert met uw Pensioenspaarrekening op verschillende manieren van belastingvoordeel:

1. Uw inleg mag u aftrekken van uw inkomen in box 1. U betaalt dus minder inkomstenbelasting.

2. Het saldo van de Pensioenspaarrekening valt in box 1 en niet in box 3. U betaalt dus geen vermogensrendementsheffing over het saldo.

3. De uitkeringen zijn weliswaar belast, maar als u ouder bent dan 65, valt u meestal in een lager belastingtarief. Terwijl u de inleg eerder tegen het hogere tarief heeft afgetrokken van uw inkomen in box 1.

Overlijdt de rekeninghouder, dan eindigt de opbouwfase van de Pensioenspaarrekening. De erfgenamen zijn wettelijk verplicht met het saldo een nabestaandenlijfrente te kopen. Dit is een speciale lijfrentevorm voor nabestaanden. Volgens de belastingregels moeten de erfgenamen uiterlijk op 31 december van het tweede jaar na het jaar van overlijden een nabestaandenlijfrente hebben gekocht. Doen zij dit niet voor deze termijn, dan zijn wij wettelijk verplicht de rekening af te kopen.
U betaalt geen afsluit- of provisiekosten

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenJaarruimte berekenenAfspraak maken