Koopsom Depot Plan

 

Uw pensioen, waarschijnlijk houdt u zich er niet elke dag mee bezig. Toch komt er een moment dat u gaat stoppen met werken. Natuurlijk wilt u dan uw huidige levensstijl kunnen voortzetten. Maar dan moeten er wel voldoende financiële middelen beschikbaar zijn.

Uw AOW en uw werkgeverspensioen kunnen te laag zijn om uw levensstijl voort te zetten. Steeds meer mensen hebben, door de vergrijzing, recht op AOW terwijl er steeds minder mensen premie betalen. Deze situatie lijkt op termijn onhoudbaar. Dit betekent dat het regelen van een persoonlijke aanvulling op uw pensioen steeds belangrijker wordt.

Een sterk pluspunt van het Koopsom Depot Plan is de variabele einddatum. In tegenstelling tot veel andere koopsompolissen ligt de datum waarop de lijfrente-uitkeringen starten niet vast. Besluit u bijvoorbeeld dat u op een later tijdstip van uw pensioen wilt genieten, dan kiest u gewoon een nieuwe einddatum!

U kunt al aan het Koopsom Depot Plan deelnemen vanaf € 2.500.
Met het Koopsom Depot Plan bouwt u een vermogen op door te beleggen. U kunt kiezen uit een ruim aanbod beleggingsfondsen, van aandelen- tot garantiefondsen. Uw financieel adviseur kan u begeleiden bij uw keuze.
Met een koopsompolis (lijfrenteverzekering) legt u eenmalig een bedrag opzij voor uw pensioen. De inleg kunt u (deels) aftrekken van uw belastbaar inkomen. Hoeveel u mag aftrekken, hangt ondere andere af van uw jaarruimte. U heeft jaarruimte als u een aantoonbaar pensioentekort heeft. Uw financieel adviseur kan dit voor u uitrekenen. Op de website van de Belastingdienst kunt u ook zelf uw jaarruimte bepalen met de “rekenhulp lijfrentepremie”.
Bij sommige lijfrenteverzekeringen geldt nog steeds de klassieke regel: is het ‘lijf’ er niet meer, dan is er ook geen recht meer op een uitkering. Bij het Koopsom Depot Plan is hier geen sprake van. Als u overlijdt, is het geld dat in de polis staat voor de nabestaanden. Mocht u overlijden in de eerste helft van de looptijd van de polis, dan wordt de waarde zelfs met 10% verhoogd!
-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Brochure downloadenAdviseur nodig?