Koopsom Garantie Polis

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,90%.

Met de Koopsom Garantie Polis spaart u voor een aanvulling op uw inkomen of pensioen. Dit doet u in een levensverzekering. U stort eenmalig een bedrag en ontvangt een vaste rente. Hierdoor weet u hoeveel vermogen u aan het einde van de looptijd heeft opgebouwd.
U spaart tegen een vaste rente. Er geldt een minimale inleg van € 5.000,-. U kunt op uw Koopsom Garantie Polis een extra bedrag bijstorten. Afhankelijk van de hoogte van uw jaarruimte kan dit fiscaal aantrekkelijk zijn. De minimale bijstorting is € 5.000,-.
De minimale looptijd is 1 jaar, de maximale looptijd is 25 jaar. De maximale eindleeftijd is 75 jaar.
  • U mag uw inleg, maximaal uw jaarruimte of reserveringsruimte, aftrekken van uw inkomen in box 1.
  •  U betaalt over het bedrag dat u heeft opgebouwd geen vermogensrendementsheffing in box 3.
  • U betaalt inkomstenbelasting over de uitkeringen op het moment dat u ze ontvangt. Dit kan dit voordelig voor u zijn. Misschien betaalt u dan minder inkomstenbelasting. ABN AMRO Verzekeringen houdt belasting en premies in op de uitkeringen en draagt deze af aan de Belastingdienst.
Als u overlijdt in de eerste helft van de looptijd, erven uw erfgenamen 90% van de waarde van de verzekering. Als u overlijdt in de tweede helft van de looptijd, erven uw erfgenamen 100% van de waarde. ABN AMRO keert dit bedrag in termijnen uit aan de erfgenamen. Het bedrag mag niet in 1 keer worden uitgekeerd. Uw nabestaanden hebben een ander product nodig om het bedrag in termijnen te ontvangen. Zij kunnen de uitkeringen periodiek ontvangen via de Leefrente of een Lijfrente Garantie Polis
U betaalt provisie als u de Koopsom Garantie Polis afsluit. Deze wordt eenmalig van de eerste inleg afgetrokken. Bij een looptijd tot 5 jaar is de provisie € 450,-. Bij een looptijd vanaf 5 jaar is de provisie € 650,-.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Lees de kenmerkenAfspraak maken