Nova Polis

 

Met de Nova Polis kunt u extra inkomen opbouwen voor als u vervroegd met pensioen gaat of eerder wilt stoppen met werken. U kunt de Nova Polis ook gebruiken voor het opbouwen van een vermogen waarmee u later uw hypotheek (gedeeltelijk) aflost. Of u zet hiermee gewoon geld opzij voor later, zodat u straks ook nog volop van het leven kunt genieten. De Nova Polis is bedoeld voor vermogensopbouw op lange termijn. De minimale looptijd is vijf jaar.

Voordelen

  • U bepaalt zelf de hoogte van de premie.
  • Betaalt u per jaar, dan kunt u de premie jaarlijks aanpassen aan uw situatie.
  • U kunt beleggen naar eigen inzicht (met een keuze uit meer dan 70 fondsen).
  • U heeft de vrijheid om continu veranderingen in de polis aan te brengen.
  • Voor elke € 22.500,- aan opgebouwde waarde ontvangt u een aantrekkelijke rendementsbonus.
  • Overlijdensrisicodekking op maat is mogelijk.
  • Niet-rokers ontvangen een flinke korting op de overlijdensrisicopremie.
De hoogte van de te betalen premie bepaalt u zelf. En ondanks dat u daar bij het afsluiten van de verzekering goed over nagedacht heeft, kan uw situatie veranderen. Wilt u tijdelijk minder of misschien een jaar helemaal geen premie betalen? Dat kan. En uiteraard geldt het omgekeerde ook. Heeft u een financiële meevaller, of kunt u (tijdelijk) meer missen, dan stort u gewoon extra premie.

Tijdelijk meer of minder premie storten heeft gevolgen voor uw op te bouwen vermogen en kan tevens fiscale gevolgen hebben. Uw adviseur rekent het u graag voor. Als u de premiehoogte wilt wijzigen kan dit kosten met zich meebrengen.

Met de Nova Polis bouwt u vermogen op door te beleggen. Dat kan op verschillende manieren. U kunt kiezen uit een ruim aanbod van gerenommeerde beleggingsfondsen, van aandelen- tot garantiefondsen. Wij bieden externe fondsen aan zodat u de ontwikkeling hiervan via de media kunt volgen. Hoe meer risico u kunt en wilt nemen hoe groter de kans op een hoger rendement. En wilt u op een gegeven moment switchen naar een ander fonds, dan kan dat natuurlijk. U betaalt alleen de aan- en verkoopkosten. Uw adviseur helpt u er graag bij.
U kunt de Nova Polis op verschillende manieren gebruiken. Elke manier heeft andere fiscale aspecten.

• Als lijfrenteverzekering, om extra inkomen op te bouwen als aanvulling op uw pensioen. De inleg is aftrekbaar*, over de uitkeringen betaalt u belasting.

• Als kapitaalverzekering eigen woning (KEW), om later uw hypotheek mee af te lossen. Zowel de stortingen als de uitkering zijn belastingvrij.*

• Als toekomstvoorziening. De waarde van uw opgebouwde vermogen telt mee voor de vermogensrendementsheffing in Box III.

* binnen fiscale grenzen

U heeft verschillende mogelijkheden om overlijdensrisico af te dekken. Zo kunt u ervoor kiezen om 90% of 110% van de opgebouwde waarde uit te laten keren aan uw nabestaanden. Wilt u een vast overlijdenskapitaal verzekeren? Dan kunt u naast de Nova Polis een Legal & General Lifestyle overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Vraag naar de scherpe tarieven bij uw financieel adviseur.
Legal & General is duidelijk over kosten. In de offerte staan alle kosten overzichtelijk op een rij. Zo weet u van te voren precies waar u aan toe bent.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Brochure downloadenAdviseur nodig?