Lijfrente Groeirekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,55%.

Met de Lijfrente Groeirekening spaart u geld als aanvulling op uw pensioen. Na een bepaalde tijd komt het geld vrij. Dat is uiterlijk als u zeventig jaar wordt. Daarna is het wettelijk verplicht het geld dat u hebt opgebouwd als aanvulling op uw pensioen uit te laten keren via een bankrekening of verzekering.

U krijgt op de Lijfrente Groeirekening een aantrekkelijke variabele rente. Dit betekent dat de rente op elk moment kan veranderen. Eén keer per jaar maken wij de rente over naar uw Lijfrente Groeirekening. Op de Lijfrente Groeirekening kunt u uw geld ook voor een bepaalde periode tegen een vaste rente vastzetten in een deposito. Dit kunt u gemakkelijk via E-bankieren doen.

Na het openen van de Lijfrente Groeirekening kunt u, binnen uw fiscale jaarruimte, elk bedrag storten op de Lijfrente Groeirekening. Hierbij hebt u de keuze uit: – Regelmatig een bedrag storten, bijvoorbeeld elke maand. – Eenmalig een bedrag storten, bijvoorbeeld vanuit een andere lijfrenterekening of een lijfrenteverzekering die bedoeld is voor extra pensioen. – Een combinatie hiervan.
De inleg op de Lijfrente Groeirekening kunt u aftrekken van de belasting in box 1. Dit kan alleen als u aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als u te weinig pensioen hebt opgebouwd. Kijk voor de voorwaarden op de website van de Belastingdienst of vraag het aan uw financieel adviseur.

Als u in de toekomst (uiterlijk als u zeventig wordt) een uitkering krijgt, betaalt u daarover wel belasting. U stelt dus het betalen van belasting uit. Dat kan voordelig zijn voor u, als u vanaf uw 65ste jaar minder belasting hoeft te betalen.

Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden een uitkering. Deze uitkering wordt in termijnen uitbetaald.
U betaalt geen kosten om een Lijfrente Groeirekening te openen. De kosten voor beleggen vindt u in het Fonds- en Tarievenoverzicht

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenVoorbeeldberekeningVrijblijvend afspraak maken