Lijfrente Oogstrekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,35%.

De Lijfrente Oogstrekening is een uitkeringsrekening. Via deze rekening wordt geld dat u hebt gespaard op een lijfrenterekening of via een lijfrenteverzekering in termijnen aan u uitbetaald.
Het gespaarde geld op uw lijfrenterekening of in uw lijfrenteverzekering wordt overgemaakt naar de Lijfrente Oogstrekening.
U bepaalt ook zelf hoe lang de uitkering duurt.
De uitkeringen zijn normaal belast volgens de inkomstenbelasting. Ook wordt er een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering ingehouden. Dit gebeurt omdat u in het verleden de gestorte koopsom of premies hebt afgetrokken bij uw belastingaangifte.
Als u overlijdt, gaat de uitkering op dezelfde manier door voor uw nabestaanden. Het kan zijn dat de uitkering niet voldoende is om de kosten van levensonderhoud voor uw nabestaanden te betalen. Wilt u uw nabestaanden helemaal zonder zorgen achterlaten, dan is het misschien verstandig een extra overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Overlegt u dit met uw financieel adviseur..
U betaalt € 1,- administratiekosten voor elke uitkering. U kunt van de Lijfrente Oogstrekening geen geld opnemen of bijstorten.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenVoorbeeldberekeningVrijblijvend afspraak maken