Pensioen Aanvullingsplan

 

Omdat u geen zorgen wilt hebben over uw inkomen als u met pensioen gaat. Voor de meeste mensen is 70% van het laatste inkomen een goed pensioen. Maar het kan zijn dat u een lager pensioen krijgt. Ons Pensioen Aanvullingsplan verzekert u van een goede aanvulling op uw pensioen. En u bepaalt zelf de hoogte van de aanvulling.

Hoe werkt het Pensioen Aanvullingsplan?

Met het Pensioen Aanvullingsplan zet u maandelijks een bedrag opzij. Dit geld wordt geïnvesteerd in een beleggingsverzekering. Als u met pensioen gaat krijgt u een maandelijkse uitkering uit het opgebouwde kapitaal. U kiest zelf hoeveel u opzij wilt leggen en hoeveel u straks wilt ontvangen.

Uw voordelen

  • Lage kosten en gegarandeerd eindkapitaal
  • Bepaal zelf de looptijd en de premie
  • Kies zelf de manier van uitkeren
  • 110% uitkering bij overlijden
U kiest zelf hoeveel u maandelijks opzij wilt leggen.
Via de Pensioen Aanvullingsplan Garantierekening wordt belegd in zowel aandelen als obligaties. In aandelen wordt wereldwijd belegd waarbij het valutarisico volledig wordt afgedekt. Daarnaast wordt in obligaties van overheden binnen de EMU-landen met alleen de hoogste kredietwaardigheid (AAA-rating ) belegd. Het doel is een stabiel rendement te behalen.
Pensioen Aanvullingsplan: Netto of Lijfrente? Er zijn twee varianten van het Pensioen Aanvullingsplan:

1 Het Pensioen Aanvullingsplan Netto is een goede oplossing. U betaalt een netto premie, die niet fiscaal aftrekbaar is. Daar staat tegenover dat u straks over de uitkering geen belasting betaalt. De waarde van het Pensioen Aanvullingsplan telt wel mee voor de vermogensrendementsheffing in box 3.

2 U kunt het Pensioen Aanvullingsplan ook afsluiten als lijfrentevariant. De premie is dan fiscaal aftrekbaar, maar de uitkeringen worden later bij uitbetaling belast. Afhankelijk van uw jaarruimte en/of uw reserveringsruimte kunt u de lijfrentepremie op uw belastbaar inkomen in mindering brengen. De hoogte van uw jaarruimte is onder andere afhankelijk van uw belastbaar inkomen en pensioenopbouw. Wilt u precies weten wat uw jaarruimte en/of reserveringsruimte is? Kijk dan op www.belastingdienst.nl.

Komt u te overlijden vóór de einddatum van de verzekering? Dan wordt 110% van het opgebouwde beleggingstegoed uitgekeerd.
De kosten voor het Pensioen Aanvullingsplan zijn laag. Loyalis houdt 4% van uw premie in (of 3,5% als uw werkgever een contract heeft met Loyalis). De beheerkosten bedragen 1% op jaarbasis over de waarde van de verzekering en worden maandelijks ingehouden.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Offerte aanvragenNog vragen?