Nova Garant Polis

Gegarandeerd rendement van 3,42% op de einddatum.

Nova Garant van Legal & General garandeert u een eindkapitaal op de door u gekozen datum! U bouwt vermogen op in het Staatsleningen Depot. Zo is uw rendement gekoppeld aan Nederlandse Staatsleningen. Een veilige investering. Nova Garant is bedoeld voor vermogensopbouw op lange termijn. De minimale looptijd is vijf jaar.

Behalve de veiligheid van de Nederlandse Staatsleningen biedt Nova Garant u extra zekerheid. Binnen het Staatsleningen Depot bieden wij u een gegarandeerd rendement van 3,42% op de einddatum. Dit rendement is bruto. Dat wil zeggen dat er nog kosten vanaf gaan. Als het rendement tijdens de looptijd hoger uitpakt dan 3,42%, krijgt u ook een hoger bedrag aan het eind van de looptijd uitgekeerd.

De hoogte van de te betalen premie bepaalt u zelf. En ondanks dat u daar bij het afsluiten van de polis goed over nagedacht heeft, kan uw situatie veranderen. Wilt u tijdelijk minder of misschien een jaar helemaal geen premie betalen. Dat kan. En uiteraard geldt het omgekeerde ook.

Heeft u een financiële meevaller, of kunt u (tijdelijk) meer missen, dan stort u gewoon extra premie. Tijdelijk meer of minder premie storten heeft gevolgen voor uw garantiekapitaal en kan tevens fiscale gevolgen hebben. Uw adviseur rekent het u graag voor. Als u de premiehoogte wilt wijzigen kan dit kosten met zich meebrengen.

De minimale looptijd is vijf jaar.
U kunt Nova Garant op verschillende manieren gebruiken. Elke manier heeft andere fiscale aspecten.

• Als lijfrenteverzekering, om extra inkomen op te bouwen als aanvulling op uw pensioen. De inleg is aftrekbaar*, over de uitkeringen betaalt u belasting.

• Als kapitaalverzekering eigen woning (KEW), om later uw hypotheek mee af te lossen. Zowel de stortingen als de uitkering zijn belastingvrij.*

• Als toekomstvoorziening. De waarde van uw opgebouwde vermogen telt mee voor de vermogensrendementsheffing in Box III.

*binnen bepaalde fiscale grenzen

U heeft verschillende mogelijkheden om overlijdensrisico af te dekken. Zo kunt u ervoor kiezen om 90% of 110% van de opgebouwde waarde uit te laten keren aan uw nabestaanden. Wilt u een vast overlijdenskapitaal verzekeren? Dan kunt u naast Nova Garant een Legal & General Lifestyle overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Vraag naar de scherpe tarieven bij uw financieel adviseur.
Legal & General is duidelijk over kosten. In de offerte staan alle kosten overzichtelijk op een rij. Zo weet u van te voren precies waar u aan toe bent.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Brochure downloadenAdviseur nodig?