Brand New Day Pensioen Aanvullen

 

Gemiddeld krijgen we in Nederland geen 70%, maar slechts 45% van ons laatste salaris als pensioen. Wilt u later méér pensioen? Dan moet u zelf bijsparen. Met een aanvullend pensioen.

Waarom zou u bij Brand New Day aanvullend pensioen gaan opbouwen? En niet bij zo’n grote verzekeraar of bank? Daar zijn heel wat argumenten voor. Harde en zachte argumenten. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Harde voordelen

  • Zeer lage kosten
  • Geen verplichtingen
  • Online inzicht en aanpassingen doorvoeren
  • Een ander soort klantenservice

Zachte voordelen

  • Geen besmet verleden
  • Een hoge klanttevredenheid
-

Beleggingsfondsen

Het geld dat u op uw rekening stort, kan op 2 manieren belegd worden: degelijk in een staatsobligatiefonds of met meer risico in een aandelenfonds. U bepaalt zelf welk deel van uw inleg in welk fonds belegd wordt.

Standaard en optioneel

Er zijn 4 obligatie- en 5 aandelenfondsen. Als u de rekening opent, kiezen wij standaard voor een bepaald obligatie- en aandelenfonds: deze fondsen zijn wat ons betreft de beste keuze. Wilt u toch liever een ander fonds? Geen probleem. Zodra de rekening geopend is, kunt u onbeperkt switchen tussen alle beschikbare fondsen. Kosteloos.

Wilt u (deels) in obligaties beleggen? Dan wordt uw inleg standaard in het BND Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie belegd. U belegt dan in zeer veilige staatsobligaties: op dit moment alleen die van de Duitse staat. Bovendien wordt het risico van een hogere inflatie afgedekt.

Indexbeleggen

Banken en verzekeraars adviseren u bijna altijd hun eigen huisfondsen. Dat is niet zonder reden, want daar verdienen ze zelf het meeste aan. Maar het is niet goed voor u. Want door de hoge (verborgen) kosten heeft 80% van deze huisfondsen een slechter rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen aan.

Lifecyclebeleggen

U bepaalt zelf welk deel van uw geld wordt belegd in obligaties en aandelen. Maar als vlak voor uw pensioen de aandelenkoersen scherp dalen, kan dit een groot effect hebben op uw pensioeninkomen. Daarom zorgen wij ervoor dat u vanaf 10 jaar vóór uw pensioendatum minimaal voor 55% in veilige staatsobligaties belegt. En elk jaar stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt u 1 jaar voor uw pensioen voor 100% in veilige staatsobligaties. U betaalt hier geen kosten voor.

Een groot voordeel van uw pensioenrekening is dat de belastingdienst meespaart voor uw pensioen. Als u zich aan de spelregels houdt, krijgt u belastingvoordeel. Allereerst krijgt u een groot deel van het geld dat u op de rekening stort, weer terug van de belastingdienst. En daarnaast hoeft u over het geld op uw pensioenrekening ook geen vermogensrendementsheffing (elk jaar 1,2%) te betalen.
-
Onze kosten zijn niet alleen enorm laag. Ze zijn ook lekker simpel. Want ze passen op de helft van een bierviltje.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Maak een pensioenberekeningDirect een rekening openenIk wil onafhankelijk advies