Pensioenaanvulling

Bij de Pensioenaanvulling Inleg en de Pensioenaanvulling Inbreng Sparen & Beleggen kunt u naast beleggen kiezen voor sparen met een variabele rente. Deze rente is nu 2,60% (effectief op jaarbasis) en kan wijzigen.

Met de Pensioenaanvulling spaart of belegt u een bedrag bij elkaar op een geblokkeerde rekening. De Pensioenaanvulling is een vorm van banksparen. U ontvangt het bedrag later in termijnen als aanvulling op uw inkomen of pensioen. De Belastingdienst stelt hier wel voorwaarden aan.

Pensioenaanvulling Inleg

- U kunt de bedragen die u overboekt jaarlijks voor maximaal de jaarruimte en/of reserveringsruimte aftrekken van uw inkomen in box 1.

- U kunt meerdere bedragen overboeken.

- U kunt kiezen voor sparen met een variabele rente en/of beleggen.

Pensioenaanvulling Inbreng Sparen & Beleggen

- U boekt een bedrag over uit een lijfrenteverzekering, lijfrentespaarrekening, oudedagsreserve en/of stakingswinst.

- U kunt meerdere bedragen overboeken.

- U kunt kiezen voor sparen met een variabele rente en/of beleggen.

Pensioenaanvulling Inleg

U kunt sparen met een variabele rente en/of beleggen. U kunt jaarlijks kiezen of u geld wilt inleggen. Kiest u voor beleggen, dan heeft u kans op een hogere opbrengst. U loopt dan wel het risico om uw inleg voor een deel kwijt te raken. Bedenk van tevoren hoeveel risico u wilt nemen. Het is belangrijk dat u kiest wat het beste bij u past. Uw definitieve keuze bespreekt u altijd eerst met een adviseur. Hij vertelt u of uw keuze bij uw situatie past. Of dat een andere keuze voor u beter is. Maak een afspraak met een adviseur.

Pensioenaanvulling Inbreng Sparen & Beleggen

U kunt sparen met een variabele rente en/of beleggen. Er geldt een minimale eerste inleg van € 4.000,-. U kunt hiervoor het geld uit een lijfrenteverzekering, lijfrentespaarrekening, oudedagsreserve en/of stakingswinst gebruiken. Na de eerste inleg kunt u nog extra overboekingen doen.Kiest u voor beleggen, dan heeft u kans op een hogere opbrengst. U loopt dan wel het risico om uw inleg voor een deel kwijt te raken. Bedenk van tevoren hoeveel risico u wilt nemen. Het is belangrijk dat u kiest wat het beste bij u past. Uw definitieve keuze bespreekt u altijd eerst met een adviseur. Hij vertelt u of uw keuze bij uw situatie past. Of dat een andere keuze voor u beter is. Maak een afspraak met een adviseur.

Als u kiest voor beleggen, kunt u kiezen uit:

- ABN AMRO Profiel Fondsen

- BNP Paribas Target Click Fund

- BNP Paribas Lifecycle Fund

Vraag tijdens het adviesgesprek naar uw mogelijkheden.

Pensioenaanvulling Inleg

- U mag uw inleg, maximaal uw jaarruimte of reserveringsruimte, aftrekken van uw inkomen in box 1.

- U betaalt over het bedrag dat u heeft opgebouwd geen vermogensrendementsheffing in box 3.

- U betaalt inkomstenbelasting over de uitkeringen op het moment dat u ze ontvangt. Dit kan voordelig voor u zijn. Misschien betaalt u dan minder inkomstenbelasting.

Pensioenaanvulling Inbreng Sparen & Beleggen en Pensioenaanvulling Inbreng Rentevast

- U betaalt over het bedrag dat u heeft opgebouwd geen vermogensrendementsheffing in box 3.

- U betaalt inkomstenbelasting over de uitkeringen op het moment dat u ze ontvangt. Dit kan dit voordelig voor u zijn. Misschien betaalt u dan minder inkomstenbelasting.

Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden het bedrag dat u heeft opgebouwd. Zij moeten dit geld gebruiken voor de uitkeringen in termijnen. Het bedrag mag niet in 1 keer worden uitgekeerd. Uw nabestaanden hebben een ander product nodig om het bedrag in termijnen te ontvangen. Zij kunnen de uitkeringen periodiek ontvangen via de Leefrente of een Lijfrente Garantie Polis. Meer hierover leest u in de voorwaarden.
  • Als u kiest voor beleggen, zijn de kosten verrekend in de koers die u voor de fondsen betaalt. U betaalt geen aan- en verkoopkosten.
  • U betaalt € 150,- administratiekosten als u de Pensioenaanvulling voor de einddatum overzet naar een andere bank of verzekeraar.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijden Bereken hoeveel Pensioenaanvulling u kan opleveren Afspraak maken