Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening

 

Met de Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening legt u de basis voor een vaste, periodieke uitkering van het lijfrentekapitaal dat u hebt opgebouwd. U stort uw lijfrentekapitaal op de rekening en ontvangt vervolgens van die rekening een gegarandeerde periodieke uitkering. Bij welke verzekeraar u uw lijfrente hebt opgebouwd, is niet van belang. Ook als er meerdere lijfrentekapitalen vrijkomen, kunt u die op de Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening storten voor één gegarandeerde periodieke uitkering. Kortom: waar en op welke manier u uw lijfrentekapitaal ook hebt opgebouwd, u geniet er optimaal van via de Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening. De Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening geeft u de ruimte om binnen bepaalde fiscale grenzen zelf de vorm en looptijd van uw uitkering te kiezen.

Met uw opgebouwde lijfrente hebt u de basis gelegd voor een onbezorgde oudedag. Met de Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening kiest u voor absolute zekerheid.  Het saldo op de rekening levert een gegarandeerd rendement op, zodat u van tevoren precies weet welk bedrag u gedurende de looptijd van uw lijfrente-uitkering gaat ontvangen.

U stort uw (opgebouwde) lijfrentekapitaal op de Allianz rekening.
Kiest u voor een oudedagsuitkering die ingaat tussen uw 65e en 70e, dan is de looptijd ten minste 5 jaar. Wilt u een hogere uitkering, dan is de looptijd 20 jaar of langer. Laat u de uitkering ingaan vóór het kalenderjaar waarin u 65 wordt, dan bedraagt de minimale looptijd 20 jaar plus het aantal uitkeringsjaren vóór uw 65e. Met welke regelmaat u de uitkering ontvangt, bepaalt u zelf: per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.
-
Uw kapitaal komt niet in gevaar als u tijdens de looptijd mocht overlijden. In tegenstelling tot een verzekeringslijfrente, gaat het saldo op uw Allianz Plus Uitkerende Lijfrenterekening gewoon naar uw erfgenamen. Na uw overlijden ontvangen zij de (nog resterende) termijnen volgens de afspraken die u daarover heeft vastgelegd.
-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Afspraak maken