Rabo ToekomstUitkering

De rente kan oplopen tot maar liefst 4,35%.

Komt uw lijfrenteverzekering binnenkort vrij? Of bereikt uw Rabo ToekomstSpaarrekening binnenkort de einddatum? Dan moet u nu beslissen hoe u verder wilt. U kunt het kapitaal verder aan laten groeien en de einddatum uitstellen uiterlijk tot het jaar waarin u 70 jaar wordt, of het tegoed (periodiek) uit laten betalen. Met Rabo ToekomstUitkering kiest u voor gegarandeerde bruto uitbetalingen gedurende de hele looptijd. De uitbetalingen ontvangt u netto.
-

De looptijd van de periodieke uitbetalingen is in principe minimaal 20 jaar. Hier zijn drie uitzonderingen op:

  • Bent u in het kalenderjaar van de eerste uitbetaling 65 jaar of ouder en bedraagt de uitbetaling per jaar niet meer dan het wettelijk maximum (€ 20.953 voor 2012) dan is de looptijd ten minste 5 jaar.
  • Bent u in het kalenderjaar van de eerste uitbetaling nog geen 65 jaar, dan wordt de looptijd 20 jaar verlengd met het aantal jaren dat u op het moment van de eerste uitbetaling jonger bent dan 65 jaar.
  • Bent u nabestaande en heeft u een lijfrentekapitaal verkregen uit een nalatenschap, dan hangt de looptijd van de periodieke uitbetalingen af van uw leeftijd en de relatie tussen u en de overledene.

Wilt u een levenslange uitkering? Dat kan via de Direct Ingaande Lijfrenteverzekering van Interpolis.

De rekening Rabo ToekomstUitkering is geblokkeerd. U kunt het tegoed niet eerder opnemen, behalve voor de afgesproken periodieke uitbetalingen. Het saldo van uw rekening Rabo ToekomstUitkering vormt geen bezitting in box 3. Over het saldo bent u geen 1,2% vermogensrendementsheffing verschuldigd. Over de periodieke uitbetalingen bent u belasting en premies verschuldigd in box 1.
Bij overlijden vervalt het tegoed niet aan de bank, maar komen de resterende periodieke betalingen toe aan uw nabestaanden.
U betaalt geen provisie of afsluitkosten (u betaalt wel uitbetalingskosten bij iedere uitbetaling).

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenOfferte aanvragenAfspraak maken