Zuivere Lijfrente

 

De REAAL Zuivere Lijfrente is een vooraf met de verzekeraar afgesproken periodieke uitkering of vaste uitkeringen, voor nu of in de toekomst. U koopt een REAAL Zuivere Lijfrente met het geldbedrag dat u heeft gespaard of opgebouwd met beleggen als aanvulling op uw pensioen. Afhankelijk van uw fiscale mogelijkheden bepaalt u zelf vanaf wanneer en hoe lang u de uitkeringen wilt ontvangen. De uitkeringen die u krijgt zijn gegarandeerd.
De inleg is het geldbedrag wat u heeft gespaard of heeft opgebouwd als aanvulling op uw pensioen.
-

Jaren geleden heeft u een bedrag gestort in een koopsom. Het eindkapitaal van deze koopsom komt binnenkort vrij. Hieronder leest u meer over de fiscale behandeling van lijfrente.

2 scenario’s: Zoekt u een bestemming voor het eindkapitaal van uw koopsom of pensioenverzekering? U kunt kiezen voor een:

  • Direct ingaande lijfrente
  • Uitkering op een later tijdstip

Direct ingaande lijfrente

Van het vrijkomende geld kunt u een direct ingaande lijfrente kopen. Na aankoop ontvangt u elke maand, 3 maanden of elk jaar een uitkering. Deze uitkering kan tijdelijk of levenslang plaatsvinden.

Uitkering op een later tijdstip

Heeft u het geld nu nog niet nodig? Dan kunt u – onder voorwaarden – zonder fiscale gevolgen en met behoud van rechten de ingangsdatum van uw lijfrente-uitkeringen uitstellen.

Heeft u een partner? Dan kunt u er met de Zuivere Lijfrente voor kiezen om de periodieke lijfrente door te laten gaan, ook na uw overlijden.

U kunt kiezen uit 2 soorten:

  • De lijfrente-uitkeringen blijven na overlijden even hoog
  • De lijfrente-uitkeringen gaan na overlijden naar 70% van de oorspronkelijke uitkering
-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Bereken uw lijfrente-uitkeringAdviesgesprek aanvragen