RegioBank Lijfrente Opbouwrekening

De rente kan oplopen tot maar liefst 4,20%.

De Lijfrente Opbouwrekening is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke variabele rente of vaste rente. U spaart voor een aanvulling op uw inkomen, zoals uw pensioen. U bepaalt zelf hoelang u wilt sparen. Uiterlijk in het jaar dat u 70 wordt, moet u het geld dat u heeft gespaard in vaste termijnen laten uitkeren.
-
Uw inleg kunt u bij uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken. Als particulier kunt u maximaal uw jaarruimte plus de eventuele reserveringsruimte sparen. Op de website van de belastingdienst staat hoe u uw jaarruimte uitrekent. De reserveringsruimte is de onbenutte jaarruimte over de afgelopen 7 jaar. Pas als u uw geld krijgt uitgekeerd, betaalt u belasting. Omdat veel mensen vanaf hun 65e in een lager belastingtarief vallen, betaalt u mogelijk minder belasting.
Bij overlijden komt het opgebouwde bedrag toe aan de erfgenamen. Zij moeten dit bedrag omzetten in periodieke uitkeringen. De uitkeringen zijn belast.
U betaalt geen kosten over de inleg.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenBerekenenZoek een RegioBank