RegioBank Lijfrentenieren

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,35%.

Heeft u een lijfrentekapitaal opgebouwd als aanvulling op uw pensioen? Of om eerder te stoppen met werken? Met Lijfrentenieren kunt u dit kapitaal eenvoudig en zonder extra kosten omzetten in periodieke uitkeringen. Lijfrentenieren is een geblokkeerde spaarrekening met een aantrekkelijke vaste rentevergoeding. Elke maand ontvangt u een maandelijkse uitkering. De uitkeringen zijn belast.
U kunt op Lijfrentenieren alle bedragen storten die u bij een verzekeraar of bank heeft opgebouwd als aanvulling op uw pensioen (en die voldoen aan de fiscale voorwaarden). Kom(t)(en) er binnenkort (een koopsompolis(sen) vrij? Dan is het handig dit vrijkomende kapitaal op te nemen in Lijfrentenieren. Het voordeel hiervan is dat u vanuit één rekening de periodieke uitkeringen ontvangt. Wel zo overzichtelijk.
U bepaalt het tijdstip waarop de uitkering begint. Dit kan uiterlijk tot het jaar waarin u 70 jaar wordt.
Aan de hand van de looptijd, uw inleg en de fiscale regels wordt berekend wat voor bedrag u maandelijks krijgt. De minimale looptijd is afhankelijk van de leeftijd waarop u Lijfrentenieren afsluit.

Samen met uw Adviseur bepaalt u het definitieve maandbedrag. We houden daarbij rekening met uw persoonlijke wensen en omstandigheden, en de fiscale regels. Vraag uw Adviseur naar de nodige achtergrondinformatie en de voorwaarden

Als u tijdens de looptijd van Lijfrentenieren overlijdt, dan gaan de resterende uitkeringen over op uw wettelijke erfgenamen. De uitkeringen zijn belast.
U betaalt geen kosten over de inleg.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenBerekenenZoek een RegioBank