Robein Effectenpolis

 

U wilt zelf de touwtjes in handen houden bij het opbouwen van uw aanvullend pensioen. De Robein Effectenpolis geeft u de mogelijkheid zelf te beleggen. Met goede perspectieven op een aantrekkelijk rendement en uitstekende (online)beleggingsfaciliteiten. Een uniek aanbod voor actieve beleggers. Uiteraard moet u wel bereid en in staat zijn de risico’s te dragen die bij beleggen horen.
U bepaalt zelf welk bedrag u wilt beleggen.
Heeft u voldoende kennis van en ervaring met beleggen? Dan biedt de Robein Effectenpolis de ideale mogelijkheid om zelf uw lijfrentekapitaal te beheren. Met de Robein Effectenpolis stelt u zelf uw beleggingsportefeuille samen en bepaalt u zelf hoe uw lijfrentekapitaal wordt belegd. De Robein Effectenpolis biedt een scala van beleggingsmogelijkheden, waaronder Nederlandse en Europese aandelen, tal van beleggingsfondsen, obligaties en eventueel zelfs opties.
Wanneer u lijfrentepremies stort om een (extra) pensioenvoorziening op te bouwen, zijn deze, bij een aantoonbaar pensioentekort, tot een bepaald maximum fiscaal aftrekbaar. Uw lijfrentepolis valt fiscaal in box 1. Over de lijfrente-uitkeringen bent u te zijner tijd inkomstenbelasting en (zorg)premies verschuldigd.

Tegen de tijd dat u de lijfrenteuitkeringen ontvangt, werkt u waarschijnlijk niet of minder, waardoor de kans groot is dat u dan in een gunstiger tarief valt. Over uw lijfrentekapitaal betaalt u geen (1,2%) vermogensrendementsheffing, zoals over spaar- en beleggingstegoeden in box 3.

De Robein Effectenpolis kent een ingebouwde overlijdensdekking. Als verzekeringnemer wijst u op voorhand de begunstigden aan die een uitkering ontvangen wanneer de verzekerde overlijdt vóór de einddatum van de verzekering. Sluit u de polis af als de verzekerde 59 jaar of jonger is, dan geldt een overlijdensrisicodekking van 100% van de effectieve waarde van het tot dan opgebouwde kapitaal. Gedurende de eerste helft van de looptijd van de verzekering verhoogt Robein de uitkering bij overlijden tot zelfs 110%. Voor deze extra dekking wordt in de eerste helft van de looptijd een risicopremie in mindering gebracht op het belegde vermogen.

Sluit u de verzekering af als de verzekerde 60 jaar of ouder is, dan geldt een overlijdensrisicodekking van 90% gedurende de gehele looptijd. Bij deze 90% dekking wordt er geen risicopremie in rekening gebracht, maar voegt Robein juist een periodieke vergoeding (in de vorm van liquiditeiten) aan het belegde vermogen toe.

De kosten voor de Robein Effectenpolis zijn transparant en laag. Op uw premiestorting worden géén eerste kosten ingehouden, zodat u uw premie voor de volle 100% kunt beleggen. Aan het eind van elk kwartaal betaalt u een beheervergoeding van 0,34% over de waarde van het belegde vermogen. Na vijf jaar wordt deze beheervergoeding verlaagd naar 0,25% per kwartaal.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Pensioentekort berekenenOfferte aanvragenAfspraak maken