SNS Uitgesteld Lijfrentenieren

De rente kan oplopen tot maar liefst 3,70%.

SNS Uitgesteld Lijfrentenieren is een geblokkeerde spaarrekening waarop je eenmalig een bedrag stort. Bijvoorbeeld je vrijgekomen lijfrentekapitaal. Met dit kapitaal spaar je minimaal 1 jaar door. Je bepaalt zelf – binnen de fiscale regels – wanneer je het geld maandelijks aan jezelf wilt laten uitkeren.

Hoe werkt het?

Om te beginnen bepaal je:

  • hoeveel je wilt storten
  • hoe lang je wilt sparen (minimaal 1 jaar)
  • over welke periode je maandelijks een bedrag wilt ontvangen
Je stort (een deel van) je opgebouwde lijfrentekapitaal op SNS Uitgesteld Lijfrentenieren. De minimale inleg is € 10.000. Je kunt bedragen storten die je hebt opgebouwd met een lijfrente-opbouwproduct. Heb je al lijfrentekapitaal bij andere banken of verzekeringsmaatschappijen opgebouwd? Dan kun je het kapitaal op SNS Uitgesteld Lijfrentenieren storten. Vraag wel altijd even naar de voorwaarden.
U bepaalt van tevoren, binnen de fiscale regels, zelf de totale looptijd. De totale looptijd is de periode dat je spaart + de periode dat je maandelijks een uitkering krijgt. De spaarperiode is minimaal 1 jaar. De hoogte van de uitkering is aan een fiscaal maximum gebonden dat jaarlijks wordt aangepast. De uitkering mag niet later ingaan dan het jaar waarin je 70 jaar wordt.

Vast maar toch flexibel

De totale looptijd van de rekening ligt vast, maar binnen deze looptijd kun je ‘schuiven’ met de datum waarop je de uitkeringen laat ingaan. Dit is wel gebonden aan fiscale spelregels:

  • wanneer gaat de uitkering in, voor of vanaf je 65ste
  • hoeveel krijg je per jaar uitgekeerd
Op de door jouw gekozen ingangsdatum wordt je geld automatisch maandelijks uitgekeerd. Vanaf het moment dat het geld wordt uitgekeerd, ontvang je elke maand, gedurende de rest van de looptijd, hetzelfde vaste bruto bedrag.

Hoe hoog dat bruto bedrag is, hangt af van je inleg, de gekozen looptijd (spaarperiode + uitkeringsperiode) en de rente. SNS Bank houdt elke maand de wettelijke loonheffingen in en draagt deze af aan de Belastingdienst. Je ontvangt dus maandelijks een netto bedrag op je rekening. Ondertussen blijf je over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd, de vooraf afgesproken rente ontvangen.

In het geval van overlijden tijdens de spaarperiode ontvangen de erfgenamen een evenredig deel van het saldo van de SNS Uitgesteld Lijfrentenieren. Zij moeten het tegoed omzetten in periodieke lijfrenteuitkeringen.

Bij overlijden tijdens de uitkeringsperiode worden de resterende termijnen ongewijzigd en evenredig uitgekeerd aan de erfgenamen. De hoogte en de looptijd van de bruto-uitkering blijven hetzelfde.

Je betaalt geen kosten over de inleg of uitkeringen. Je betaalt alleen wel opnamekosten als je bedragen voor een bepaalde tijd hebt vastgezet in een SNS Lijfrente Deposito en je besluit voor het einde van de afgesproken looptijd het deposito te beëindigen. De hoogte van deze kosten is afhankelijk van de periode dat het geld nog vast zou staan.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Rentetarieven looptijdenAfspraak maken