PGGM Lijfrente

 

Valt uw lijfrente binnenkort vrij? Of heeft u een lijfrente bij een andere verzekeraar? Dan kunt u bij PGGM uw vrijgekomen geld opnieuw inleggen in een lijfrente. Er zijn diverse looptijden en lijfrentevormen mogelijk.

U stort een koopsom of u draagt een lijfrentekapitaal over in de PGGM Lijfrenteverzekering (eenmalige inleg). Vervolgens kiest u of u deze direct wilt laten uitkeren of dat u de uitkering wilt uitstellen.

Direct Ingaande Lijfrente Heeft u een vrijvallende lijfrente bij PGGM of bij een andere verzekeraar? Dan kunt u ervoor kiezen deze direct te laten uitkeren door PGGM. Levenslang of tijdelijk. De tijdelijke oudedagslijfrente keert minimaal 5 jaar uit. U ontvangt de uitkering in maandelijkse termijnen.

Uitgestelde Lijfrente Heeft u een lijfrente die elders expireert, dan kunt u die bij PGGM nog een aantal jaren uitstellen. Bijvoorbeeld als u dit inkomen  nog niet nodig heeft. U kiest dan voor een Uitgestelde Lijfrente. De koopsom zet u voor een aantal jaar vast. Daarmee koopt u vervolgens na afloop een Direct Ingaande Lijfrente uitkering. U kiest dan zelf de uitkeringsperiode. Deze is minimaal 5 jaar. U ontvangt de uitkering in maandelijkse termijnen.

Het bedrag wat vrijvalt van uw lijfrente.
U heeft een minimale looptijd van 5 jaar.
-

Heeft u een partner? Dan kunt u er voor kiezen om het risico van overlijden mee te verzekeren. Als u dan komt te overlijden, ontvangt uw partner de uitkering. We noemen dat nabestaandenlijfrente.

Een direct ingaande lijfrente kan worden gesloten op 1 of op 2 levens. Bij een direct ingaande lijfrente op 2 levens gaan de uitkering bij het overlijden van de eerst verzekerde over op de tweede verzekerde, totdat deze komt te overlijden of tot de einddatum van de tijdelijke lijfrente is bereikt.

Bij uitgestelde lijfrentes is de kring van nabestaanden zeer ruim. PGGM werkt hier met een standaardbegunstiging.

-

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Direct regelen