Univé Direct Ingaande Lijfrente

 

U wilt eerder stoppen met werken of binnenkort al met pensioen. Dan wilt u natuurlijk wel gewoon de dingen blijven doen zoals u die gewend bent. Daarom heeft u jaren geleden één of meer lijfrenteverzekeringen afgesloten om uw pensioen aan te vullen. Als deze verzekeringen binnenkort tot uitkering komen, kunt u daarmee een direct ingaande lijfrente aankopen. Univé biedt u hiervoor diverse mogelijkheden. Daarmee ontvangt u een gegarandeerde aanvulling op uw inkomen die kan variëren in hoogte en in looptijd. De keuze is aan u.

De pluspunten van de direct ingaande lijfrente van Univé

  • Zekerheid: u krijgt een gegarandeerde lijfrente-uitkering
  • Geschikt voor lijfrenteverzekeringen die u elders heeft afgesloten en nu vrijkomen
  • Maatwerk: uw wensen tellen
  • Een aantrekkelijke rentevergoeding
  • Mogelijkheid tot het afsluiten van een nabestaandenlijfrente
-
-
Heeft u de premie(s) tijdens de opbouwfase van uw lijfrenteverzekering in mindering gebracht op uw inkomen in box 1? Dan worden de door u te ontvangen lijfrente-uitkeringen van de direct ingaande lijfrente belast in box 1. Als u in het verleden geen (volledige) belastingaftrek heeft genoten, dan gelden er afwijkende regels. Op de site van de Belastingdienst vindt u meer informatie over de fiscale aspecten. Maar u kunt met uw vragen natuurlijk ook terecht bij uw Univé-adviseur.
Bij de direct ingaande lijfrente kunt u eenvoudig uw partner meeverzekeren. De uitkeringen bij uw overlijden gaan dan geheel of gedeeltelijk over op uw partner. Bij vroegtijdig overlijden van u en uw eventueel meeverzekerde partner komen in sommige constructies de lijfrente-uitkeringen te vervallen. Uw nabestaanden kunnen dit vermogensverlies voorkomen door een contraverzekering af te sluiten. Deze keert dan in één keer een bedrag uit aan de nabestaanden.
Uw kosten

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Productwijzer downloadenContact opnemen met Univé adviseur