WestlandUtrecht Bank Lijfrentepolis

Gegarandeerd minimum bruto rendement van 3,00%.

De Lijfrentepolis is een direct ingaande lijfrente met de zekerheid van een gegarandeerd rendement. Met de lijfrentepolis heeft u de zekerheid van een periodieke uitkering, bijvoorbeeld als aanvulling op uw inkomen. Afhankelijk van de fiscale randvoorwaarden kunt u kiezen voor een tijdelijke of een levenslange uitkeringsduur.
-
Variabele uitkeringsduur (tijdelijk, levenslang) binnen de fiscale randvoorwaarden.
Regels over belastingen zijn erg belangrijk bij de direct ingaande lijfrente. Deze stellen vooral grenzen aan de looptijd en hoogte van de tijdelijke lijfrente. Dat betekent dat u de duur en hoogte van de uitkeringen niet helemaal zelf kunt kiezen.
Als u overlijdt vlak nadat u de verzekering heeft afgesloten. U heeft dan nog niet zoveel uitkeringen gekregen. Hoe kunt u dit voorkomen? Daarvoor heeft u twee mogelijkheden:

• U spreekt af dat de uitkering overgaat op uw partner of nabesta anden. Hierdoor is de uitkering vanaf het begin wel lager. Voor de overgang kunt u ervoor kiezen dat de partner of nabestaanden dezelfde uitkering krijgen of een lagere. • U sluit een overlijdensrisicoverzekering af. U betaalt daarvoor een extra premie.

Wat doet de verzekeraar met de premie? De verzekeraar gebruikt de premie:

1. voor de uitkering van de verzekering; 2. voor beheer- en administratiekosten; 3. om eventueel een vergoeding te betalen aan een verzekeringsadviseur voor zijn diensten en adviezen. Dit geldt als u de verzekering sluit via een verzekeringsadviseur. Het advies van een verzekeringsadviseur is dus niet gratis.

Om volledig inzicht te krijgen in dit product is het belangrijk dat u alle voorwaarden en de financiële bijsluiter van dit product goed leest. Bij het opbouwen van uw kapitaal zijn ook fiscale spelregels verbonden.  Laat u altijd goed informeren door uw (belasting)adviseur.

Uitleg Risicometer (AFM)

Zoek een adviseur